Google+ Followers

Saturday, December 4, 2010

TIPS-TIPS NAK JADI FAMOUS

Tips2 nak jadi famous ye betul tu!Sapa  tak nak jadi famous ye tak?Saya pun nak!Kalian pun nak!Betul tak?Bukan nak poyo, tapi sesetengah orang tak tau camne nak famous,sekali lagi bukan nak poyo ok!Ni ada beberapa tips nak jadi famous macam di bawah ni..


WONDERGIRLS


YOU WANT TO KISS WHO,MY SWEETIE?
  



Comel kan WONDERGIRLS tu?Mestila...betul tak?Lebih2 lagi Sunny ( Wondergirls )tu.Taylor Swift pulak CUTE( blogger ni,sebenarnya suka beliau, ) betul tak?Jawapannya absolutely!Ni dia tips2 nak jadi FAMOUS:

Fasa pertama:Cari dulu bakat apa yang korang ade atau pndai.Cam nyanyi ke,menari ke,buat lawak ke,main gitar and buat band ke apa2la.

Fasa kedua:Asah bakat korang .contoh pandai nyanyi,buat latihan nyanyian yang berterusan ( tanpa henti,hehehe).STOP bila Azan.Kerana menyahut seruan Maha Esa.Futsal pulak camtula....mainla ngan kawan2...kot2 boleh jadi cam David Beckham,Lionel Messi ke.

Fasa ketiga:Tunjuk bakat korang.Pandai wat lawak cam Johan dan Zizan tu?Tunjukla depan kawan2, saudara2, monyet2 depan rumah ke...manala tahu diorang gelak ke...Kalau dirang gelak,maksud korang dah upgrade.Macam tu jugak ngan kalau korang nyanyi,kalau diorang response ,"SEDAPLA KO NYANYI..."
bagusla tu.Kalau diorang tak response,berlatih lagi...atau paksa diorang supaya response korang!kalau korang LULUS tiga tu,teruskan yang di bawah ni.


KREDIT KEPADA YANG LULUS DIATAS
Fasa keempat: Masukla pertandingan atau "PROMOTE DIRI".Kalau nak FAMOUS,mestila kena "promote diri" masuk ape2( competition).Masukla cam dance competition,singing competition apa2 la drawing/colouring competition(untuk budak2,kalau dewasa terpulang lah) ke..kalau masuk bawak group (untuk hilangkan rasa nervous system korang ) lagi bagus !kalau cam audition, terpilih tu boleh katakan Tahniaah la untuk korang!Menang tu lain citer pulak.Cam competition cam ni ke...



SIAPA2 ADA BAKAT YANG MACAM NI,DIALU2 KAN
 Fasa kelima:Buat Fan Page:Kita sekarang ade cam2 rangkaian "the social network" cam Facebook,Twitter,Myspace,Friendster apa2la...Selalulah post  contoh hari ni ade LIVE perfomance kat TV ( kalau pertandingan realiti )Postla jgak nak bagi tiket FREE,belanja makan ke apa2...yang penting ade Fan Page!Lagi satu, Dalam pertandingan tu buatla sungguh2 jangan hampakan peminat korang tu.Ingat diorang sentiasa SUPPORT KORANG.

Fasa keenam:Dalam pertandingan tu buat sungguh2!!!Contoh DJ Spins competition,buatla muzik DJ yang baru dan fresh dan kasi "BOOM" sikit..bukannnya bom tu.Buat sampai tahap yang korang rasa tertinggi.Kalau kalah jangan berhenti pulak,usaha lagi!Macam American Idol, tu yang menang bukannya FAMOUS sangat...yang "pengkalah" tu yang lagi FAMOUS berbanding ngan FAMOUS tu.cam David Archuletta la...dapat Runner-UP AI 7( tak silapla )....tengok camna dia sekarang.

Fasa ketujuh:FAMOUS:Janganla lupa peminat pulak ye!Especially yang tukang mengajar ni.Ingat FAMOUS ni bukannya  dalam perkara tak elok atau bukan2 ye!Saya berharap kalian dapat mencuba serba-serbi tips2 ni.Selamat Mencuba!

"KALAU ORANG LAIN BOLEH FAMOUS,KENAPA TIDAK KITA???"

1 comment:

Awak yang Cool tuh,akan bertambah-tambah Cool bila komen :)